Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 gram aardappelen (eventueel voorgekookte aardappelschijfjes)
600 gram broccoli
350 gram reepjes kipfilet
peper, zout, -
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels olie
125 ml melk of iets meer
30 gram boter
30 gram bloem
zout, peper
nootmuskaat
75 gram geraspte belegen kaas


HULPMIDDELEN

Grote ovenschaal

Broccoli-ovenschotel met kipfilet

Lekkere eenvoudige ovenschotel met broccoli, kipfiletreepjes en aardappelschijfjes.


Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel lekker met bloemkool. 
Het recept aangepast v.w.b. de bechamelsaus.
Was 50 gr boter en bloem. Nu 30 gram boter en bloem.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij de aardappelen in niet te dunne plakjes. Kook de aardappelen in plm. 3 - 5 minuten beetgaar. Laat de plakjes aardappel uitlekken in een vergiet. (Of gebruik voorgekookte aardappelschijfjes)
Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in water met zout. Laat de broccoli goed uitlekken.
Kruid de reepjes kipfilet met peper, zout en kerriepoeder.
Verhit de olie in een Koekenpan en bak de kipreepjes bruin en knapperig.
Saus:
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en plm. 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop 50 gram van de geraspte kaas door de saus.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de helft van de saus over de bodem van een ruime ovenschaal. Meng de goed uitgelekte broccoli met de kipreepjes en verdeel deze over de saus.
Dek af met de aardappelschijfjes. Giet de rest van de saus over de aardappelschijfjes . Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de ovenschotel in plm. 30 minuten goudbruin.

Tags, , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top