Pompoensoep met chili-en-paprika-salsa van alidada

  • Fusion
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

3 teentjes knoflook -
2 grote uien-
1 tl. koriander, gemalen -
2 el. olijfolie -
2 theelepels gedroogde tijm -
1 niet al te grote Hokkaido pompoen (ronde fel oranje)-
1 pot gevogeltefond -
3 kippenbouillontabletten -
2 el. gedroogde oregano -
Vers gemalen zwarte peper -
(Zee)zout -
Heerlijke-chili-en-paprika-salsa van Alidada


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen
HULPMIDDELEN

Staafmixer

Pompoensoep met Salsa

Heerlijke pompoensoep van de chili en paprika salsa van Alidada

paprikasalsa van Louise

Chili-en-paprika-salsa klaar voor de vriezer


De Heerlijke-chili-en-paprika-salsa van Alidada vinden we erg lekker. Toen kwam ik door een ander recept op het idee om de salsa toe te voegen aan mijn lekkere pompoensoep. Een verrukkelijke combinatie!

Voorbereiding

Maak de chili en paprika salsa zoals beschreven in het recept van Alidada (klik op de link).
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Verhit de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de knoflook en gemalen koriander plm. 10 minuten op een lage warmtebron tot ze zacht zijn maar niet bruin.
Was de pompoen. Snij deze in stukken. Verwijder de zaden en het steeltje aan de bovenkant./ Voeg de stukken pompoen bij de uien.
Bak de pompoen plm. 5 minuten mee. Voeg de fond en zoveel water toe dat de groenten net onder staan. Doe de bouillonblokjes en de helft van de oregano erbij. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zacht koken.

Bereidingswijze

Pureer de soep tot een romige soep. Als de soep te dik is nog wat water toevoegen.
Verwarm de soep, maar laat hem niet meer koken.
Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
Schep de soep in voorverwarmde soepkommen of diepe borden.
Leg een flinke lepel van de Heerlijke-chili-en-paprika-salsa van Alidada
Strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.

Serveertips

Heerlijk voorgerecht.
Ook lekker met een sneetje stokbrood met de salsa.

Bron

Aangepast recept

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies