Pompoensoep met chili-en-paprika-salsa van alidada

  • Fusion
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

3 teentjes knoflook -
2 grote uien-
1 tl. koriander, gemalen -
2 el. olijfolie -
2 theelepels gedroogde tijm -
1 niet al te grote Hokkaido pompoen (ronde fel oranje)-
1 pot gevogeltefond -
3 kippenbouillontabletten -
2 el. gedroogde oregano -
Vers gemalen zwarte peper -
(Zee)zout -
Heerlijke-chili-en-paprika-salsa van Alidada

HULPMIDDELEN

Staafmixer

Pompoensoep met Salsa

Heerlijke pompoensoep van de chili en paprika salsa van Alidada

paprikasalsa van Louise

Chili-en-paprika-salsa klaar voor de vriezer


De Heerlijke-chili-en-paprika-salsa van Alidada vinden we erg lekker. Toen kwam ik door een ander recept op het idee om de salsa toe te voegen aan mijn lekkere pompoensoep. Een verrukkelijke combinatie!

Voorbereiding

Maak de chili en paprika salsa zoals beschreven in het recept van Alidada (klik op de link).
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Verhit de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de knoflook en gemalen koriander plm. 10 minuten op een lage warmtebron tot ze zacht zijn maar niet bruin.
Was de pompoen. Snij deze in stukken. Verwijder de zaden en het steeltje aan de bovenkant./ Voeg de stukken pompoen bij de uien.
Bak de pompoen plm. 5 minuten mee. Voeg de fond en zoveel water toe dat de groenten net onder staan. Doe de bouillonblokjes en de helft van de oregano erbij. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zacht koken.

Bereidingswijze

Pureer de soep tot een romige soep. Als de soep te dik is nog wat water toevoegen.
Verwarm de soep, maar laat hem niet meer koken.
Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
Schep de soep in voorverwarmde soepkommen of diepe borden.
Leg een flinke lepel van de Heerlijke-chili-en-paprika-salsa van Alidada
Strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.

Serveertips

Heerlijk voorgerecht.
Ook lekker met een sneetje stokbrood met de salsa.

Bron

Aangepast recept

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies