surinaamse roti

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 g vastkokende aardappelen
1,5 el zonnebloemolie
150 g kipfilet, in reepjes
1/2 el kerriepoeder
1/2 teen knoflook, fijngesneden
1 ui, in ringen
1/2 pak sperziebonen (450 g, diepvries)
1/2 pak tortillawraps (8 stuks)


Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1 1/2 cm en kook in water met zout in ca. 15 min. gaar.

2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin.
Voeg het kerriepoeder en de knoflook toe en roerbak 1 min.
Voeg de ui toe, bak 2 min. mee en voeg de bevroren sperziebonen toe. Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn.
Voeg tenslotte de aardappel toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kerriepoeder.

3. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel ze over 4 borden.

Serveer met de kip, aardappelen en sperziebonen.

Bron

Allerhande

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostcammeraat1


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Leer echt Indonesisch koken in Amersfoort!

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies