surinaamse roti

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 g vastkokende aardappelen
1,5 el zonnebloemolie
150 g kipfilet, in reepjes
1/2 el kerriepoeder
1/2 teen knoflook, fijngesneden
1 ui, in ringen
1/2 pak sperziebonen (450 g, diepvries)
1/2 pak tortillawraps (8 stuks)


Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1 1/2 cm en kook in water met zout in ca. 15 min. gaar.

2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin.
Voeg het kerriepoeder en de knoflook toe en roerbak 1 min.
Voeg de ui toe, bak 2 min. mee en voeg de bevroren sperziebonen toe. Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn.
Voeg tenslotte de aardappel toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kerriepoeder.

3. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel ze over 4 borden.

Serveer met de kip, aardappelen en sperziebonen.

Bron

Allerhande

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies