surinaamse roti

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 g vastkokende aardappelen
1,5 el zonnebloemolie
150 g kipfilet, in reepjes
1/2 el kerriepoeder
1/2 teen knoflook, fijngesneden
1 ui, in ringen
1/2 pak sperziebonen (450 g, diepvries)
1/2 pak tortillawraps (8 stuks)


Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1 1/2 cm en kook in water met zout in ca. 15 min. gaar.

2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin.
Voeg het kerriepoeder en de knoflook toe en roerbak 1 min.
Voeg de ui toe, bak 2 min. mee en voeg de bevroren sperziebonen toe. Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn.
Voeg tenslotte de aardappel toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kerriepoeder.

3. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel ze over 4 borden.

Serveer met de kip, aardappelen en sperziebonen.

Bron

Allerhande

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostcammeraat1


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies