Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consommé van fazant met groentejulienne.

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

* 2 hele fazanten,panklaar.
* 2 uien,grof gesnipperd.
* 1 prei,in stukjes.
* 2 dikke wortelen.
* 1 laurierblad.
* 4 eiwitten.
* 100 gr groentejulienne.
* Olijfolie.
* Peper & zout.



** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.

Bereidingswijze

1. Snij het borstvlees van de fazanten,hou 2 filets apart.
* Snij de billen,2 borsten en het karkas in stukken.
2. Bak de stukjes fazant in olijfolie in 5 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin.
* Blus met 1,5 dl water.
* Voeg er de uien,wortelen,prei en laurier aan toe.
* Kruid met peper & zout.
* Breng aan de kook en laat 1 uur op een zacht vuurtje sudderen.
* Schuim de bouillon regelmatig af.
3. Giet de bouillon eerst door een fijne zeef en daarna door een fijne doek.
* Laat afkoelen en verwijder het vet.
4. Bak de 2 fazantfilets in olijfolie in 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn.
* Snij ze in reepjes.
5. Zet de bouillon op het vuur,doe er al roerend de eiwitten bij om ze te klaren.
* Blijf roeren tot ze kookt.
* Zeef ze daarna door een fijne zeef.
6. Serveer de consommé met de groentejulienne die even geblancheerd is,met de reepjes fazantenborst.

Bron

Libelle.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top