Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

  • 1 kip van ± 1½ kilo ik heb een biologische genomen-
  • Pond half om gehakt.
  • Bakje champignons
  • 1 kleine winterpeen (of een paar gewone peentjes).
  • 2 uien
  • 2 preien (niet van die dikke)
  • Bosje selderij (zakje) bij bvb AH) of van de groenteboer!
  • 1 rode peper.
  • Paar takjes tijm.
  • 1 Laurierblaadje
  • 1 Kruidenbuiltje (zakje)
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • Stukje foelie (of een ½ tl foeliepoeder)
  • 1 ophoopte tl kerrie (ik heb Madras kerrie gebruikt)
  • Kipkruiden.
  • Zout/peper naar smaak,
  • Scheutje Worchestersaus.


HULPMIDDELEN

Slowcooker (of soeppan) met inhoud ± 6½ liter,Kleine pan, Schaal, Vergiet, Soeplepel.

Kippensoep van Louise

De start van de kippensoep volgens recept van Louise gemaakt door Petra

Heerlijke pittige Kippensoep


  • Ik wilde een soep maken en tegelijkertijd mijn nieuwe Slowcooker uitproberen. De hele rode peper in de soep maakt hem "pittig" maar niet heet. (peper verwijder je naderhand) Mocht je van "heet" houden dan voeg je een fijngesneden peper toe. Ik heb de peper heel gehouden en daarna verwijderd.
  • Kippensoep (is bewezen!) is heel goed als je grieperig of verkouden bent. En de geur! De geur alleen al maakt dat je jezelf beter voelt! Maar of je nu supergezond bent of grieperig deze soep is super lekker.
  • Ik heb er geen vermicelli ingedaan de soep was "gevuld" genoeg.
  • Deze soep is ook te maken in een gewone soeppan.Zorg er wel voor dat de soep alleen maar mag "trekken" dus zet een vlamverdeler onder je pan. Heel af een toe mag je "een blupje"zien maar meer ook niet. Zo krijg je een heerlijke soep! De tijd zal dan een ± 3-4 uur zijn.

Voorbereiding

  • Zet alles klaar, schil 1 ui, was de selderij &, tijm. (De rest van de groenten doe je later).
  • Spoel de kip goed af en leg hem in de slowcooker.
  • Breng water aan de kook en giet dat over de kip tot hij net onder staat.
  • Voeg de helft van het (niet gesneden) bosje selderij, een hele geschilde ui,
    Laurierblaadje, takjes tijm, foelie,kerrie, kruidenbuiltje, bouillontabletten plus hele rode peper toe.
  • Zet de slowcooker op low voor ongeveer 7/8 uur (hangt van je slowcooker af)
  • Als de kip gaar is neem je een vergiet en plaats die op een pan.
  • Giet af in het vergiet en zet een schaal klaar.
  • Pluk de kip, ontdoe het van been, vellen enz.
  • Doe de kip weer in de slowcooker en giet de gezeefde bouillon over de kip.
  • Gooi wat er in de zeef zit weg maar "vis" de rode peper er weer uit en voeg hem weer toe.
  • (slowcooker weer op low)

Bereidingswijze

  • Nu ga je balletjes draaien van je gehakt.
  • Voeg bij het gehakt wat kipkruiden toe (verder niets) en draai de balletjes.
  • Neem wat van de bouillon uit de slowcooker doe het in een pan(netje) en breng aan de kook.
  • (Zo kan je het afschuimen zodat je kippensoep helder blijft).
  • Als het schuim eraf is en de balletjes even "getrokken" hebben voeg je het weer met de bouillon bij de slowcooker.
  • Proef of de bouillon kruidig genoeg naar je smaak is voeg eventueel nog wat P&Z toe.
  • Snij ondertussen de champignons in plakjes.
  • Peen in stukjes ( heb je winterpeen dan in dunne plakjes)
  • Snij de andere helft van de selderij fijn.
  • Snipper de 2e ui.
  • Was en snij de prei in ringetjes.
  • Voeg dit toe in de slowcooker voor nog ongeveer 1-2 uur (alweer dat hangt van je slowcooker af).

Serveertips

  • Opmerking: de volgende keer zal ik de champignons eerst smoren in wat boter, met misschien een snufje chilipeper en een snufje p&z. De soep was superlekker maar met gesmoorde champignons die dan toch al een "kleurtje" hebben lijkt het mij nog lekkerder.
  • Al met al een Soep die ik nog vele keren zal maken.
  • Geef er stokbrood met kruidenboter bij, Of lekker bruin of wit brood bij met boter (of net wat je lekker vindt)



Leuk recept? Deel het
Reacties (22)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top