Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Frittata

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 à 4 eieren
2 bolletjes mozzarella à 125 gr., klein gesneden
½ courgette
1 struikje broccoli van ongeveer 500 gr.
150 gr. champignons
1 rode ui
1 spaanse peper, fijngehakt
tijm, 2 eetlepels (bij voorkeur vers)
1 flinke teen knoflook
zout, peper
(olijf)olie om in te bakken


HULPMIDDELEN

Platte ovenschaal


Dit recept is een variant op een recept dat rond 2007 in de Delicious verschenen is. Het leuke van dit gerecht is dat je het met toevoeging van enkele basisingrediënten (eieren, kaas (mozzarella)) kunt maken van allerlei restjes groenten.

Voorbereiding

Snijd kleine roosjes van de broccoli en kook deze met toevoeging van wat zout in een beetje water gedurende 2 à 3 minuten. Afgieten en laten uitlekken. Zet apart.
Snijd de courgette in plakken van ½ cm dik en snijd de plakken vervolgens in reepjes.
Verwarm de oven voor op 175°C.

Bereidingswijze

Maak de ui schoon en snijd deze in zo klein mogelijke partjes. Kneus en hak de teen knoflook klein.
Doe olie in een Koekenpan en verwarm deze. Voeg eerst de champignons aan de olie toe. De champignons zullen de olie eerst opnemen, maar na 1 tot 2 minuten weer vrijgeven. Voeg dan de ui, de knoflook, de Spaanse peper en de tijm toe en temper de warmte. Laat de ui glazig worden in ongeveer 5 minuten. Zet het vuur uit en schep het champignon-ui mengsel in een mengkom. Voeg de broccoliroosjes toe evenals de courgette en de helft van de mozzarella en schep alles door elkaar.
Breek de eieren boven het groentemengsel en schep het ei door het mengsel, zodat alles bedekt is met een klein laagje ei.
Schep het groente-eimengsel in een platte, ingevette ovenschaal en verspreid de rest van de mozzarella over het gerecht. Zet de frittata gedurende 25-30 minuten in de oven.

Serveertips

Lekker met tagliatelle met wat slagroom, gehalveerde kerstomaatjes en blokjes salami of chorizo. Doe hiervoor de gekookte en afgekoelde tagliatelle in wat verwarmde olijfolie, maak dit warm, voeg een klein handje meel toe en schep alles om. Voeg dan de slagroom toe, evenals een scheutje water. Maak de tagliatelle warm, voeg de tomaatjes toe en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep ten slotte de blokjes salami of chorizo door de tagliatelle.

Bron

Zie omschrijving



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepttim
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top