Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groene Kool uit de oven

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

½ kilo groene kool
1 flinke ui
1 teentje knoflook
100 mager rookspek aan een stuk
25 gram boter
½ theelepel komijnzaad
½ theelepel karweizaad
1 dl witte wijn
½ theelepel zout
1 bakje oesterzwammen
1 zakje mix voor groentegratin
2 dl melk
2 dl water


HULPMIDDELEN

Vuurvast schaal of 4 kleine vuurvaste schaaltjes.


Bereidingswijze

Snijd de stronk van de groene kool, verwijder de buitenste bladeren en snijd de kool in repen.
Snipper de schoongemaakte ui en snijd het rookspek in kleine blokjes.
Fruit het spek, de geperste knoflook en de gesnipperde ui in de boter goudbruin.
Voeg het karweizaad en de komijnzaad daarbij.
Laat het een minuut mee fruiten.
Voeg de kool toe met de wijn.
Bestrooi het geheel met zout en schep de kool goed om.
Doe het deksel op de pan en laat de kool enkele minuten stoven.
Schep het koolmengsel in een platte vuurvaste schaal.
Maak de oesterzwammen schoon en leg ze als een krans op de kool.
Breng het water met de melk, losgeroerd met de inhoud van het zakje groentegratin roerend aan de kook zodat een gladde saus ontstaat.
Giet deze over de groente en schuif de schotel in het midden van een voorverwarmde oven 175*C.
Laat het gerecht goudbruin worden in ca. 30 minuten.

Bron

Oude margriet



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spaans42
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top