• Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

Voor de taart/ cupcakes:

4 eieren
300gr (tarwe)bloem
250gr bruine basterdsuiker
185ml zonnebloemolie
400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen)
55 gr gepelde walnoten
3 theelepels (1 zakje)bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel zout

voor de romige glazuurlaag:
180gr zachte boter
180gr roomkaas
3 druppels vanille-extract
250gr poedersuiker

HULPMIDDELEN

Een springvorm (dia 24?) en keukenmachine en/of mixer (of cupcake blik en papieren vormpjes ipv bakblik)

geweldige wortetaart

De geweldige worteltaart, in de taart-vorm (maar probeer ook de cupcakejes eens!)

heerlijke worteltaart
Wortelcake

Met walnoot

taartwortel

Wij hebben ook wat pure chocola en krenten toegevoegd

Heerlijke worteltaart

20cm springvorm: 3/4 van alles Glazuurlaag: monchou met vanillesuiker

Worteltaart

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaar-cupcakejes bakken!

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er de olie doorheen.
Zeef de bloem met zout, kaneel, en bakpoeder er boven en mix dit met de eier-boter massa. Voeg daarna de (fijn geraspte) wortelen en (fijn gehakte) walnoten toe en meng alles nog even goed met de mixer.

Giet of spatel de massa in de taartvorm en bak ong. 1 uur, tot een houten prikker er weer schoon uitkomt. De taart zal goed rijzen.

De cupcakjes rijzen (bij mij) iets minder veel, dus de vormpjes tot ong. 3/4 vullen. Deze bak je ook aanzienlijk korter, ong. een half uur (check ook weer met n houten prikker).

Als de taart (of cupcakes) klaar zijn laten afkoelen, eerst in de vorm, later op een bord of schaal.

Vervolgens maak je het glazuur; meng eerst de zachte boter met de poedersuiker, tot deze massa een beetje stijf wordt en goed gemengd is, vervolgens roer je er de roomkaas en vanille extract door tot deze ook goed gemengd zijn en je een mooie romige massa hebt.

TIP: ipv vanille extract gebruik ik ook wel eens wat citroensap of citroenzuur als ik een wat minder zoete glazuur wil. Daarnaast zijn er veel mensen die meer of minder roomkaas smaak lekker vinden; dus gebruik niet alle suiker en roomkaas ineens maar begin met de helft of 3/4 en proef of en wanneer je het het lekkerst vindt. Metd eze hoeveelheden maak je ruim voldoende glazuur voor een dikke laag; dus als je daar niet van houdt kun je het recept voor glazuur ook halveren. 

Serveertips

Zodra de taart (of cakejes) zijn afgekoeld verdeel je het glazuur eroverheen, makkelijkste (en mooi) is met een mes er een dikke laag over heen spatelen, niet te netjes ;-)

Eet smakelijk, want dit is echt verukkelijk!

PS: Ik heb dit recept zelf bedacht en voel me vereerd als jij het ook wil delen met vrienden of familie. Maar als je het ergens anders (je blog, AH, of andere receptenpagina's) wil plaatsen zou ik graag een berichtje van je ontvangen en graag vermelden waar je het recept vandaan hebt.

Leuk recept? Deel het
Reacties (43)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannesh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies