Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke herfst stoofpot

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

800 gram rundvlees
30 gram boter
1,5 teentje knoflook
2 uien
1 eetlepel (Olijf)olie
2 winterpenen
1 appel
3 tomaten
1 flesje (bok)bier
1 prei
2 theelepels honing
1 theelepel appelstroop
1 snufje peper
1 takje tijm
1 takje Rozemarijn
1 snufje Kruidnagel



Voorbereiding

Snipper de ui in kleine stukjes, snij de paprika in reepjes, snij de appel en de wortel in plakjes en snij de prei in ringen. Bak het vlees in een goed verhitte pan mooi bruin aan het beide zijden. Op het moment dat het vlees mooi bruin is kan het ui en (geperste) knoflook mee worden gefruit. Voeg nu langzaam de tomaten, de wortels, en de prei toe. Blijf dit alles even rustig doorroeren en giet er daarna 1 flesje bier bij (het liefste bokbier). Voeg daarna naar wens en smaak de kruiden toe + ongeveer 1 deciliter koud water.

Bereidingswijze

Laat het potje nu ongveer 1,25 tot 1,5 uur rustig doorstoven op een laag pitje. Voeg na deze lange wachttijd de appel, de appelstroop en de honing toe. Dit om die heerlijke herfstsmaak eraan te krijgen. Laat dit alles nog een klein uur staan en smullen maar!

Bron

Eten vandaag



Leuk recept? Deel het
Reacties (13)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top