Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke romige kastanjesoep

Door: pwiggers

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


100 gram prei (wit en lichtgroene deel -
100 gram bleekselderij -
1 kleine ui -
1 blikje kastanjepuree van 425 gram -
1 eetlepel boter -
1 eetlepel olijfolie -
75 ml witte wijn -
1 pot gevogeltefond -
2 kippenbouillontabletten -
zout, peper -
2 theelepels citroensap -
3 eetlepels gehakte peterselie-
100 ml stijfgeklopte slagroom


Verder heb je nodig


Staafmixer
slagroomklopper

kastanjesoep

Heerlijke romige kastanjesoep


Deze - echt verrukkelijke - soep heb ik afgelopen weekend gemaakt als onderdeel bij een diner voor vrienden. Niemand van ons had ooit kastanjesoep gegeten, maar waren allemaal verrukt. Een soep om veel vaker te maken. Echt een TOPPER!
PS Een blikje kastanjepuree bevat 425 gram. Het lukt me niet om dit achteraf bij de ingrediƫnten geplaatst te krijgen, dus maar zo.
De kastanjepuree in het recept heb ik bij AH gekocht, maar is zeker ook te koop bij andere grote supermarkten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de prei en de bleekselderij. Snij de groenten klein. Pel en snipper de ui. Boter en olie in een grote pan verhitten. Groenten zachtjes bakken tot glazig. Wijn toevoeg en plm. 5 minuten inkoken. Gevogeltefond toevoegen met even zoveel water. Bouillontabletten toevoegen en de kastanjepuree. Alles aan de kook brengen. Zachtjes 15 minuten laten koken.

Bereidingswijze

Slagroom stijf kloppen. Soep pureren met de staafmixer. Eventueel op smaak maken met zout en peper of nog een bouillontablet.

Serveertip

In elk bord of kom wat slagroom doen en bestrooien met wat peterselie.

Bron

Essen und Trinken 12/09



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top