Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Marokkaanse gehaktballetjes in de tajine

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor de gehaktballetjes:
500 g (lams)gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
2 el peterselie
1 el munt
paar blaadjes salie
1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of
½ el komijn
1 tl cayenne peper
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
olijfolie, om in te bakken

Voor de saus:
2 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 el Marokaanse kruidenmix (ras-el-hanout) of
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
½ tl kaneel
1 blik tomaten blokjes of gepelde tomaten
1 sinaasappel
1 citroen
1 el harissa (pas op: heet!)
1 runderbouillonblokje
½ el suiker
4 eieren



Bereidingswijze

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de kruiden fijn.
Meng alle ingrediënten voor het gehakt en maak er balletjes zo groot als
een golfbal.
Bak de balletjes in de olijfolie tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn en
haal ze uit de pan.
Snipper voor de saus de ui en fruit deze in de olie.
Voeg na 2 minuten de knoflook en de specerijen toe en bak deze even mee op
een matig vuur.
Voeg de tomaten toe en het sap van de sinaasappel en de citroen.
Roer de harissa, het bouillonblokje en de suiker erdoor.
Voeg de balletjes toe en laat 10 minuten met deksel op de tajine garen.
Open de tajine en breek over de saus de 4 eieren.
Laat de eieren even stollen.

Serveertips

Serveer met Marokkaans brood

Bron

Caspar Burgi



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top