• Eigen recept

Mijn superlekkere brownies met 3 soorten chocola

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gram pure chocola (72 %) – Met kleine nootjes maar dat is niet noodzakelijk.
100 gr witte chocola.
100 gr melkchocola.
200 gram roomboter.
175 gr bruine basterd suiker.
Een flinke theelepel vanille suiker.
1 tl vanille extract. (indien je dit niet hebt gebruik dan vanille essence)
3 grote eieren (of 4 kleine).
100 gr bloem.
2 tl rasp van een schoongeboende sinaasappel. (let op niet het wit mee raspen).
1 el sinaasappelsap.
2 tl bakpoeder.
1 tl zout.

HULPMIDDELEN

Bakblik van ongeveer 20x20 cm. Bakpapier- Pan, Grote kom, Mixer, Spatel. Eventueel staafmixer met kom. Mes.

brownie in rechthoekige vorm

gebakken door Jokevd1

Deze foto is gemaakt door Schotshuismanon.


Ik had al een heel lekker recept van Brownies maar ik ben eens gaan stoeien met ingrediënten. Gelukkig alles opgeschreven wat ik gebruikt heb. Het eerste "probeersel" was al heerlijk en ik heb ze nu al meerdere keren gebakken en uiteraard ook foto`s van gemaakt.
Ik zet het op Smulweb, niet alleen om dit recept te delen, maar tevens om het niet meer kwijt te raken! Ik kreeg geen mooi gesneden vierkante stukken, ze zien er "rustiek" uit.Maar zo moeten brownies er ook uitzien zeggen ze. Je bent gewaarschuwd… je kan er echt niet van af blijven!
Uit een bakblik van 20 x 20 cm krijg je 16 stukken.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160°C (hete lucht 140°) –
Smeer de bakvorm in met boter of olie en bedek bodem plus de zijkanten met bakpapier OF bestrooi met bloem.
Weeg alle ingrediënten af en zet klaar.
Zeef de bloem met het bakpoeder.

Bereidingswijze

Vul een pan met een laagje water, plaats een kom erop maar zorg dat de bodem van de kom niet met het water in aanraking komt.
Breek de bittere chocola in stukken en doe die samen met de boter in de kom en onder af en toe roeren alles laten smelten.
Hak ondertussen in de staafmixer de witte en melkchocola in fijne stukjes.
Of snijdt ze klein met een mes. (komt er niet zo op aan).
(Je kan ook de witte en melkchocola door elkaar doen, het maakt geen verschil).
Zodra de bittere chocola gesmolten is neem je de kom van het vuur (de boter smelt verder vanzelf) en laat het wat afkoelenKlop met de mixer de suiker, vanille extract, geraspte sinaasappel + sap door het wat afgekoelde chocolade mengel.
Klop (nog steeds met de mixer) de eieren er één voor één doorheen.
Neem nu een spatel en roer voorzichtig de bloem erdoor.
Spatel er nu de witte en melkchocolade stukjes door.
Schep alles in de vorm.
Zet het bakblik in het midden van de oven.
Bak voor 40-50 minuten (hangt van je oven af)
Als je na 30- 40 minuten even kijkt en er blijven wat natte kruimels aanhangen is het goed. Blijft er teveel aanhangen zet je de vorm nog even terug. Let wel het stokje moet er niet droog uitkomen! De brownie is goed als hij bovenop wat gebarsten is en wat glanst.

Serveertips

De laatste keer gemaakt 13-10-2010- nog een foto toegevoegd.Ze zijn heerlijk bij kopje thee of koffie genieten van het "chocolade moment" met een brownie die lekker zacht is aan de binnenkant, en veel van de stukjes chocola zijn nog "heel" te zien en te proeven.mmmm...

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (27)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies