komkommers in zoetzuur

  • Biologisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

400 gram komkommer
250 ML azijn
160 gram suiker
10 gram zout
theelepel inmaakkruiden(bijv versteghe of silvo)

HULPMIDDELEN

Grote lege glazen potten met metalen deksels


Komkommers inmaken zoetzuur

Voorbereiding

Kook de potten goed uit

Bereidingswijze

De komkommer evt schillen en dan in plakken snijden van maximaal 1 cm dik, stop deze alvast in de pot(ten) en doe daar ook vast de inmaakkruiden in
kook ondertussen de azijn samen met de suiker en het zout, laat het geheel 3 minuten goed doorkoken.
Giet nu dit mengsel in de pot(ten) en sluit de deksels.
voor een langere houdbaar heid kunt u de potten nog 20 minuten in een pan met warm water(90 graden) pasteuriseren.dan zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar.
De komkommers zijn na ongeveer 3 weken op smaak

Serveertips

Lekker bij de bijv: pastas,

Bron

AOC oost

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Judith230586
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies