komkommers in zoetzuur

  • Biologisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

400 gram komkommer
250 ML azijn
160 gram suiker
10 gram zout
theelepel inmaakkruiden(bijv versteghe of silvo)


HULPMIDDELEN

Grote lege glazen potten met metalen deksels


Komkommers inmaken zoetzuur

Voorbereiding

Kook de potten goed uit

Bereidingswijze

De komkommer evt schillen en dan in plakken snijden van maximaal 1 cm dik, stop deze alvast in de pot(ten) en doe daar ook vast de inmaakkruiden in
kook ondertussen de azijn samen met de suiker en het zout, laat het geheel 3 minuten goed doorkoken.
Giet nu dit mengsel in de pot(ten) en sluit de deksels.
voor een langere houdbaar heid kunt u de potten nog 20 minuten in een pan met warm water(90 graden) pasteuriseren.dan zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar.
De komkommers zijn na ongeveer 3 weken op smaak

Serveertips

Lekker bij de bijv: pastas,

Bron

AOC oost

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Judith230586


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies