komkommers in zoetzuur

  • Biologisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

400 gram komkommer
250 ML azijn
160 gram suiker
10 gram zout
theelepel inmaakkruiden(bijv versteghe of silvo)

HULPMIDDELEN

Grote lege glazen potten met metalen deksels


Komkommers inmaken zoetzuur

Voorbereiding

Kook de potten goed uit

Bereidingswijze

De komkommer evt schillen en dan in plakken snijden van maximaal 1 cm dik, stop deze alvast in de pot(ten) en doe daar ook vast de inmaakkruiden in
kook ondertussen de azijn samen met de suiker en het zout, laat het geheel 3 minuten goed doorkoken.
Giet nu dit mengsel in de pot(ten) en sluit de deksels.
voor een langere houdbaar heid kunt u de potten nog 20 minuten in een pan met warm water(90 graden) pasteuriseren.dan zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar.
De komkommers zijn na ongeveer 3 weken op smaak

Serveertips

Lekker bij de bijv: pastas,

Bron

AOC oost

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Judith230586

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies