Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vlaflip Koolhydraatarm

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Handje diepvries frambozen
4 flinke lepels volle kwark
2 dl slagroom
2 ei-gelen
5 cm vanille stokje
Zoetstof


Vlaflip Koolhydraatarm

Vlaflip met de lekkerste vanillevla ter wereld.

Voorbereiding

Zet de frambozen 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Roer het frambozensap goed los en zoet naar smaak.

Bereidingswijze

Warm de slagroom met het vanillestokje op zacht vuur ca 5 minuten tegen de kook aan. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en verwijder het stokje. Klop de eigelen los met wat zoetstof. Giet een beetje hete slagroom bij het eigeel. Klop goed los en giet het dan in het pannetje met de hete room. Voorzichtig nu!!! Het mag beslist niet meer koken om schiften te voorkomen. Roer met een houten lepel goed over de bodem en de zijkanten. Als de lepel een voor kan trekken in de vla is de vla goed. Doordat ik een pannetje met een vrij dikke bodem heb kan ik dit vrijwel van het vuur af bereiken; de hitte van de pan is voldoende.

Serveertips

Neem nu 4 kleine glaasjes. Vul met een lepeltje frambozensap daarop een flinke lepel kwark en daarna de vanillevla. Garneer met een framboosje.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PaddyC
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top