Churros

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kop melk (240 ml)
40 g boter
2 tl suiker
1/2 tl zout
1 kop bloem (240 ml)
4 eieren

HULPMIDDELEN

Friteuse

Churros van de straat in Andalucia

Werd in een grote wok gemaakt. Lekker met cafe con leche!

churros thuis

door vrouw en kinders


Dit recept resulteerde in de lichtste churros die ik ooit heb gegeten, en ik zal niet snel meer van het recept afwijken. Ze zijn met een Frifri friteuse gemaakt waardoor ze niet zoveel vet opnemen, en het deeg blijft wat ronder. Ze krijgen niet zon mooie gekartelde vorm als officieel zou moeten, maar daarom worden ze ook minder vet. Met deze samenstelling heb je ook geen churrera (speciale churros spuit) nodig maar het gaat met een spuitzak.

Voorbereiding

Churros deeg:
Breng de eerste 4 ingredienten voorzichtig aan de kook in een teflon pan. Zet het vuur op medium. Voeg de bloem toe en roer plm 1 minuut krachtig met een houten lepel tot zich een glanzende deegmassa vormt.
Breng over naar een grotere kom (KitchenAid is handig) en laat 5 minuten afkoelen. Klop de eieren er een voor een doorheen totdat zich een gladde homogene massa vormt.
Breng over naar een spuitzak, klem af en laat 2 uur staan op kamertemperatuur.

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie tot 180C, knijp 6 cm lange churros uit de spuitzak en frituur de churros in batches, 2 minuten per kant.

Serveertips

Serveer met suiker, kaneelsuiker, of een pittig/kruidige chocoladesaus.

Bron

Epicurious

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chipotle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies