Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pompoen lasagne

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ingrediƫnten:

- 90ml extra vergine
olijfolie
- 1kg pompoen, geschild, zaden verwijderd, in blokjes
- paprikapoeder, naar smaak
- vers geraspte nootmuskaat, naar smaak
- zout en versgemalen zwarte peper
- 250g verse ricotta kaas
- 250g groene lasagne bladen
- 150ml melk
25g geraspte parmezaanse kaas, of vegetarisch parmezaansekaas

Voor de bechamelsaus:

55g boter
55g bloem
350ml melk


Pompoen Lasagne

Een heerlijk en romig vegatarish recept met pompoen als vervanging voor gehakt.


Heerlijk romig vegetarish recept met als hoofd ingredient Pompoen ipv gehakt.
Dit idee kwam tot mij toen een vriendin van me vegatarisch was en zelf wat uit heb geprobeerd en het was echt verukkelijk.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180C/Gas 4.

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie in een grote zware pan-gebaseerd. Voeg de pompoen toe en laat, afgedekt, zachtjes roeren van tijd tot tijd, tot de pompoen gaar is, tot een uur.
2. Bestrooi de pompoen met veel paprika, een snufje nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en een beetje zout, naar smaak.
3. Voeg de ricotta toe en roer dit goed door en haal de pan van het vuur. Deksel op de pan en laat dit mengsel rusten.

Voor de bechamelsaus:

4. Smelt de boter in een steelpannetje zonder bruin te laten worden. Voeg de bloem beetje bij beetje toe en voortdurend roeren om te voorkomen dat er klontjes erin komen.
5. Als de bloem door de boter is opgenomen, blijf roerend voor 4 a 5 min koken.
6. Voeg de 350ml melk toe, maar blijf voortdurend roeren tot een gladde, dikke en romige saus.

Opmaak:

7. Leg een laag lasagne vellen op de bodem van een grote ovenvaste schaal.
8. Schep dan een derde van de pompoen mengsel.
9. Leg meer vellen over de top, gevolgd door een laag van pompoen en een andere laag van pasta, gevolgd door een laatste laag van de pompoen mengsel. 10. Eindig met een laag lasagne vellen pasta.
11. Giet 150ml melk over de bovenkant en laat ze door alle lagen bladen heen gaan.
12. Bak gedurende tien minuten in de voorverwarmde oven, verwijder en de verspreiding van de bechamelsaus over de top.
13. Bak nog eens 15-20 minuten af totdat alle melk is opgelost door de pasta en de lasagne ziet er knapperig uit.
14. Haal de lasagne uit de oven, bestrooi met parmezaanse kaas en plaats terug in de oven voor een paar minuten (Zorg ervoor dat u de bechamelsaus goudbruin wordt)
15. Haal de lasagne uit en dien op.

Smakelijk eten



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drrevo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top