Schuimtaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 4 eiwitten
- 16 el suiker
- beetje wijnazijn
- 2 tl maizena
- slagroom


HULPMIDDELEN

Beslagkom
Elektische mixer


Schuimtaart van Nigella Lawson. Heerlijke zoet & makkelijke snel te maken

Bereidingswijze

- Oven op 180 graden voorverwarmen.
- Eiwitten eerst kloppen.
- De suiker bij de eiwitten kloppen.
- De wijnazijn en maizena erdoor heen spattelen.
- Pak een bakplaat, doe er bakpapier op en spatel het mengsel er in een rondje op ( gebruik GEEN taartvorm).
- Oven terugzetten op 150 graden.
- Doe het mengsel in de oven. Laat het +- 60 min in de ovenstaan hou het wel in de gaten en laat indien nodig langer staan.
- Laat het afkoelen in de oven terwijl de oven afkoelt.
- De taart afgekoelt uit de oven halen, omdraaien en slagroom erop doen.

Serveertips

- Doe op de slagroom eventueel passievrucht of zuur fruit als je de taart te zoet vind.

Bron

Nigella Lawson

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Juud88


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies