Schuimtaart

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 4 eiwitten
- 16 el suiker
- beetje wijnazijn
- 2 tl maizena
- slagroom

HULPMIDDELEN

Beslagkom
Elektische mixer


Schuimtaart van Nigella Lawson. Heerlijke zoet & makkelijke snel te maken

Bereidingswijze

- Oven op 180 graden voorverwarmen.
- Eiwitten eerst kloppen.
- De suiker bij de eiwitten kloppen.
- De wijnazijn en maizena erdoor heen spattelen.
- Pak een bakplaat, doe er bakpapier op en spatel het mengsel er in een rondje op ( gebruik GEEN taartvorm).
- Oven terugzetten op 150 graden.
- Doe het mengsel in de oven. Laat het +- 60 min in de ovenstaan hou het wel in de gaten en laat indien nodig langer staan.
- Laat het afkoelen in de oven terwijl de oven afkoelt.
- De taart afgekoelt uit de oven halen, omdraaien en slagroom erop doen.

Serveertips

- Doe op de slagroom eventueel passievrucht of zuur fruit als je de taart te zoet vind.

Bron

Nigella Lawson

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies