Tomatensoep

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 wortel, geschild en grof geraspt
1 handvol verse basilicum, de blaadjes apart, de steeltjes fijngehakt
olijfolie
6 eetlepels slagroom
1 theelepel rodewijnazijn
2 eidooiers
1 kg superrijpe tomaten
1 liter kippen- of groentebouillon


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen
HULPMIDDELEN

Keukenmachine, blender of staafmixer


Een overheerlijke tomatensoep van natuurlijke ingrediënten.

Bereidingswijze

Doe de ui, knoflook, wortel en basilicumsteeltjes in een grote pan met een paar flinke scheuten olijfolie. Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen zonder het bruin te laten worden, terwijl je er om de paar minuten even in roert. Klop de room, azijn en eidooiers in een klein kommetje door elkaar. Dompel de tomaten, terwijl de groenten opstaan, 30 seconden in kokend water, trek het vel eraf en hak het vruchtvlees in grove stukken. Doe de stukjes bij de groente, giet de bouillon erbij en laat alles nog 20 minuten met het deksel op de pan pruttelen. Het is lekker om de soep nu te pureren met behulp van een keukenmachine, een blender of een staafmixer, maar doe het wel voorzichtig, want de soep is heet. Giet de gepureerde soep terug in de pan, laat hem weer aan de kook komen en breng hem heel voorzichtig op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Vlak voor het serveren verrijk je de soep en geef je hem een glanzende, zijdeachtige structuur door het roommengsel erdoor te kloppen (laat de soep niet meer aan de kook komen nadat je de eidooiers erbij gedaan hebt, anders gaan die stollen).

Serveertips

Bestrooi de tomatensoep met in stukjes gescheurde basilicumblaadjes en serveer hem direct.

Bron

Jamie Oliver, Jamie`s Dinners

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johanzijnstra


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies