Zalmbonbon

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 300 g gerookte zalm
* 400 g Hollandse garnalen
* 1 bosje dille, gesneden
* 1 el mierikswortel
* 50 g mayonaise
* 100 g crème fraîche
* 1 citroen
* 1 bakje kerstomaatjes


HULPMIDDELEN

Folie en een koffie kopje


Heerlijke frisse zalmbonbon en makkelijk en snel te maken!

Bereidingswijze

Snijd de gerookte zalm in dunne plakjes.

Bekleed een kopje met plasticfolie en leg hier de plakjes zalm in. De plakjes mogen over de rand hangen.

Maak nu de saus door mayonaise, crème fraîche en mierikswortel met elkaar te mengen. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Doe de gesneden dille erbij.

Meng 1/3 van de saus door de garnalen. Vul de kopjes met de garnalen. Sla de zalm die over de rand hangt terug.

Draai het plasticfolie strak dicht, zodat er een mooie zalmbonbon ontstaat.

Verwijder nu het plasticfolie en leg de bonbon op een bord. Garneer met een takje dille en de saus. Leg wat kerstomaatjes om de zalmbonbon heen.

Bron

Tast of life

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van M_Hamers


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies