Zalmbonbon

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 300 g gerookte zalm
* 400 g Hollandse garnalen
* 1 bosje dille, gesneden
* 1 el mierikswortel
* 50 g mayonaise
* 100 g crème fraîche
* 1 citroen
* 1 bakje kerstomaatjes

HULPMIDDELEN

Folie en een koffie kopje


Heerlijke frisse zalmbonbon en makkelijk en snel te maken!

Bereidingswijze

Snijd de gerookte zalm in dunne plakjes.

Bekleed een kopje met plasticfolie en leg hier de plakjes zalm in. De plakjes mogen over de rand hangen.

Maak nu de saus door mayonaise, crème fraîche en mierikswortel met elkaar te mengen. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Doe de gesneden dille erbij.

Meng 1/3 van de saus door de garnalen. Vul de kopjes met de garnalen. Sla de zalm die over de rand hangt terug.

Draai het plasticfolie strak dicht, zodat er een mooie zalmbonbon ontstaat.

Verwijder nu het plasticfolie en leg de bonbon op een bord. Garneer met een takje dille en de saus. Leg wat kerstomaatjes om de zalmbonbon heen.

Bron

Tast of life

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies