Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

De originele caesar salad

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 2 kroppen bindsla (ook bekend als Romeinse sla)
- 8-10 druppels Worcestershire sauce
- sap van 2 verse middelgrote citroenen
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
- 2 zachtgekookte eieren *
- 6-8 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
- 120 ml olijfolie met knoflookaroma **
- 165 gram croutons ***



Lees hier het verhaal over het ontstaan van de enige echte Caesar Salad >>

Bereidingswijze

Breek de bladeren van de krop. Houd ze heel. Giet de olie over de sla. Strooi peper en zout over de sla. Schud de salade voorzichtig door elkaar. Breek de thee eieren over de sla, voet de Worcestershire sauce en het citroensap toe en schud het geheel weer voorzichtig door elkaar.

Strooi de Parmezaanse kaas over de salade. Voeg de croutons toe, schud het geheel nogmaals en serveer het op een gekoeld bord. De salade wordt met de hand gegeten, één blaadje per keer.

* Zachtgekookte eieren: breng een kleine pan met water aan de kook. Haal de pan van het vuur en leg twee eieren in het water. Haal ze na 1 minuut weer uit de pan.

** Olijfolie met knoflookaroma: marineer 4-5 grote knoflooktenen in 250-375 milliliter extra vergine olijfolie. Dek het af en laat het geheel 4-5 dagen staan. Verwijder de knoflooktenen.

*** Croutons: Neem twee oude witte broden, verwijder de korst en snijd iedere snee in blokjes. Doe de blokjes in een grote Ovenschaal, bedruipt het met zon 200 milliliter knoflookolie. Draai de blokjes om zodat de olie aan alle zijden is. Doe de schaal 30 minuten in de oven (250 graden). Draai de croutons regelmatig om (iedere 4-5 minuten) om aanbraden te voorkomen.

Bron

Misset Horeca / Rosa Cardini



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fleurjosephine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top