Turkse stoofpot met zuidvruchten

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g runderpoelet
1/2 theel. kaneelpoeder
mespuntje kruidnagelpoeder
zout en versgemalen peper
3 eetl. olijfolie (Mediterrane)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode of gele paprika, in repen
250 g tuttifrutti
2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd



Voorbereiding

Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg ui en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg zout naar smaak toe. Voeg 200 ml water toe en stoof zachtjes minimaal 1 uur met deksel op de pan. Laat de paprika en de tuttifrutti de laatste 20 minuten meestoven. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Serveertips

Lekker met zilvervliesrijst of aardappelpuree

Bron

Internet

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies