Cakebeslag

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

200 g boter
200 g kristalsuiker
mespunt zout
4 eieren
200 g bloem of zelfrijzend bakmeel
Boter en bloem voor de vorm

HULPMIDDELEN

Mixer
Cakevorm
Garde
Schaaltjes/bakjes


Lekkerste cake van de wereld!

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 175 °C (heteluchtoven 160 °C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif hem met bloem; klop hem op het werkvlak om te veel bloem eruit te schudden.
2.Klop de boter met de suiker en het zout met de gardes van een elektrische mixer tot een witte, schuimige massa (in ca. 10 minuten).
3.Breek de eieren een voor een in een kommetje en meng ze door de massa; voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Klop niet te lang, omdat de cake daardoor een schuimige bovenlaag zal krijgen.
4.Zeef de bloem of het bakmeel boven het boter-eimengsel en spatel deze met een metalen lepel of garde luchtig door.
5.Laat het beslag in de voorbereide vorm glijden en strijk de bovenkant met een spatel glad: strijk hem naar de zijkanten iets omhoog om te zorgen dat de bovenkant na het bakken recht is.
Zet de cake op het rooster iets onder het midden van de oven en bak hem 1 1½ uur gaar en goudbruin. Open de ovendeur het eerste halfuur niet om instorten van het gebak te voorkomen.
6.Controleer na 1 uur of de cake gaar is: een in het midden gestoken breinaald (of grote satéstokje) moet er schoon uitkomen. Laat hem als dat niet he geval is nog even in de oven staan.
7.Schakel de oven uit en laat de cake nog 5 minuten staan.
Neem hem uit de oven en stort hem op een rooster. Laat hem afkoelen. Zet na een uurtje de vorm weer omgekeerd over de cake heen zodat de korst niet uitdroogt

Bron

Boek: LEER KOKEN MET CAS SPIJKERS

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blauwehuisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies