Indische kroketten

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

* 750 gram aardappelpuree (zelfgemaakte, instant is te glad&zacht) die je grof laat.
* koffiemelk
* 500 gram gehakt
* 1 stok prei, fijngesneden
* 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
* 1/2 winterpeen, fijngesneden
* 2 uien, gesnipperd
* 2 tenen knoflook, geperst
* 2 eieren
* peper & zout
* djahe
* laos
* 5 spices poeder
* sambal
* suiker
* paneermeel
* 2 losgeklopte eieren
* pan met olie

Indische kroketten
Indische kroketten
Indische kroketten

Lekkere Indische snack!

Voorbereiding


Allereerst maak je de aardappelpuree (aardappels gaarkoken met zout, stampen met peper+nootmuskaat en scheutje koffiemelk) en laat je deze goed afkoelen. Zorg dat hij niet te nat is! Zodra hij is afgekoeld kun je er 2 eieren doormengen. Ondertussen kun je het gehakt rul bakken en de groenten + knoflook erbij bakken. Doe er ook de kruiden (laos, djahe, 5 spices powder) naar smaak bij. Vergeet de sambal niet! Zodra het gaar is kun je het weer af laten koelen. Zet de pan aan met olie en laat deze heet worden. Zet 2 diepe borden klaar, 1 voor de geklutste eieren en 1 met paneermeel.

Bereidingswijze

Nu kun je de kroketten gaan maken.. neem een schep aardappelpuree in je hand en maak er een balletje van die je daarna plat drukt. Doe er dan vulling inscheppen. Zorg ervoor dat het aardappelmengsel de vulling omsluit. Doe de kroket daarna in de paneermeel, dan in het geklutste ei en dan weer in de paneermeel. Vervolgens doe je ze in de hete olie en laat ze goudbruin bakken.

Bron

Internet

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mizz-suzanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies