Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gegrilde coquilles met groene asperges, serranoham

Door: auroor

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


6 coquilles
6 groene asperges (geschild en ± 2 minuten
geblancheerd in water met zout)
2 mooie plakken Serranoham
1 sjalotje (gehakt)
50 cl. verjus du Périgord
60 gr. koude boter
scheutje room
wat truffelolie



Heerlijk gerecht met mooie smaken. Verfijnde smaak van coquilles, zoutje in de serranoham, romige saus. Ik maak er regelmatig indruk mee bij mijn gasten!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat 2 plakjes Serranoham ± 2 uur drogen in een oven van 80 graden.

Bereidingswijze

Bereiding saus: Laat de jus de Périgord en het fijngehakte sjalotje inkoken. Voeg vervolgens het scheutje room toe en laat dit ook weer iets inkoken. Afmonteren met klontje koude boter en op smaak brengen met wat peper en zout.
Blancheer de geschilde asperges twee minuten in kokend water.
Grill de coquilles kort om en om in de grillpan. Bestrooi met zout en peper en druppel er wat truffelolie over.

Serveertip

Leg de groene asperges op het bord. Leg hier de gegrilde coquilles op en garneer deze met de gedroogde Serranoham. Schep de saus rondom de coquilles.

Bron

Recept is van Restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Ik heb het wat aangepast.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van auroor
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top