Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Augurken inmaken

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Augurken, inmaakkruiden, azijn, suiker, zout


HULPMIDDELEN

Weckpotten. pan.


Voorbereiding

Was en schrob de augurken goed schoon. Bestrooi ze rijkelijk met zout en laat ze 24 uur in een bak, op een donkere koele plaats (de kelder) liggen. Het vocht wordt eruit getrokken en de schil wordt daardoor harder.

Bereidingswijze

De volgende dag. Je hebt nu fris, fraai groen ogende augurken. Mooi om te zien. Giet het vocht weg. Dep de augurken droog.

Breng in een grote pan water en soda aan de kook en doe hier in de schone potten en deksels. Zo worden deze ontsmet. (De pan zal niet alles kunnen bevatten, dus bijvullen, al naar gelang de hoeveelheid in te maken augurken.)de potten goed naspoelen en bijvoorkeur omgekeerd op een schone doek uit laten lekken.

Warm in een pannetje de azijn met suiker: 1 liter azijn en 125 gram rietsuiker. Roer het tot de suiker is opgelost. Laat de vloeistof zachtjes koken.

vul de potten met auguren en verdeel de kruiden. Vul de potten af met de hete vloeistof. Minstens tot de augurken onder staan, maar zo vol mogelijk is beter, ingeval een augurk gaat drijven. Minstens drie weken wegzetten op een koele donkere plek. Goed ingemaakte augurken zijn lang houdbaar.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roveross
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top