Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Broccoli roomsoep

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gram broccoliroosjes
stelen van de broccoli
1,5 liter groentebouillon (bouillonpoeder of blokje)
1 flinke ui
peper uit de molen
4 volle eetlepels bloem
75 gr. boter
125 ml. kookroom
2 eetlepels peterselie
1 theelepel dille



Bereidingswijze

Snij de droge stukken van de broccolistelen en snij ze vervolgens in blokjes. De roosjes apart houden.

Snipper de ui fijn.

Zet op met de bouillon en laat, zodra de bouillon kookt, ongeveer 20 minuten trekken .

Blancheer de roosjes gedurende maximaal 5 minuten mee.

Koel de roosjes snel af onder koud water.

Pureer de broccolistelen in de bouillon en houdt hem warm.

Smelt de boter in een andere pan, op een niet te hoog vuur. De boter mag niet bruin worden.

Doe er de fijngesnipperde ui in en laat die langzaam glazig worden.

Voeg de bloem toe en laat die minstens twee minuten garen onder voortdurend roeren.

Doe hier vervolgens beetje bij beetje de bouillon bij. Pas nieuwe bouillon erbij doen als de massa glad en homogeen is.

In eerste instantie wordt het een massieve bal, maar, doorroeren tot die mooi glad is, dan pas de volgende schep bouillon erbij.

Voeg daarna de room, de broccoliroosjes, de peper, de dille en de peterselie toe

Serveertips

Je kunt dit recept met elke bouillonsoort maken, runder-, kippe- of vegetarische bouillon. Voor extra smaak kun je, voor je de bloem aan de boter toevoegt, een uitje glazig laten worden in de boter.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top