amuse van geitenkaasmousse met paprikagelei kruidenolie en

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

100gr. geitenkaas met honing[Bettine] 1/2 dl. slagroom,1dl. zonnebloemolie, 50gr. groene kruiden [spinazie, peterselie, basilicum,bieslook], peper en zout.scheut olijfolie, 1sjalotje gesnipperd, halve rode paprika in kleine blokjes,1,5 dl.water halve eetlepel suiker, half blaadje gelatine, peper en zout

HULPMIDDELEN

staafmixer, zeef

amuse van geitenkaas

amuse van geitenkaas


Een amuse die er mooi uitziet.En lekker smaakt.

Voorbereiding

Groene kruiden kort blancheren en direct in koud water dompelen [voor de kleur]

Bereidingswijze

Laat de kruiden na het blancheren uilekken op een zeef. Pureer daarna de kruiden met de olie. Laat weer uitlekken op zeef en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de geitenkaas licht en roer glad met de handmixer.Klop de slagroom lobbig en schep door de geitenkaas.Verhit de olijfolie en bak de sjalot glazig.Voeg de paprika toe en laat even meebakken.Giet het water erbij en voeg de suiker toe. Laat 10 min. zachtjes koken. Pureer het mengsel in de blender en zeef het.Verwarm opnieuw en los er de geweekte gelatine in op. Maak op smaak met peper en zout. Laat de gelei afkoelen.Leg een plakje bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk met ei en bestrooi met geroosterd sesamzaad en zout. Snij in dunne reepjes van halve centimeter en bak 10 min. in een oven van 200 gr.

Serveertips

In een glaasje op voet eerst een laagje van de kruidenolie dan spuit je met een spuitzak een laag geitenkaas erop en als laatste lepel je een laagje paprikagelei erop. Als laatste steek je er de bladerdeegstengel in.

Bron

Kookschool Elly Pol, Eindhoven

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van john15
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies