Saus voor bij stijve putupap (maïspap)

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 e zonnebloemolie
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
250 g tomaten uit blik met vocht, fijn
2 e tomatenketchup
30 g bruine suiker
1 e Worcestersaus
1 e chilisaus (sweet chilisaus uit fles is goed of een theelepel sambal)
3 e rode wijnazijn
1 e Franse mosterd

Papsaus

Dit is een saus die over Stijve maïspap gegeten worden door blank en zwart in Zuid-Afrika. Bij blanken word dit vooral bij een bbq gegeten en voor zwarte mensen is dit een plaatsvervanger van aardappelen. Ze eten traditioneel geen aardappelen.

Bereidingswijze

1. Fruit ui en mosterd tot zacht.
2. Voeg overige ingrediënten erbij en smoor zachtjes voor 30 min.
3. Laat afkoelen en maak een pasta ervan in een keukenmachine.
4. Maak voor gebruik warm en verdeel over pap.

Serveertips

Deze saus zal ook heel goed met geroosterd vlees of vis met aardappelpuree en groenten gegeten kunnen worden.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies