Saus voor bij stijve putupap (maïspap)

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 e zonnebloemolie
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
250 g tomaten uit blik met vocht, fijn
2 e tomatenketchup
30 g bruine suiker
1 e Worcestersaus
1 e chilisaus (sweet chilisaus uit fles is goed of een theelepel sambal)
3 e rode wijnazijn
1 e Franse mosterd

Papsaus

Dit is een saus die over Stijve maïspap gegeten worden door blank en zwart in Zuid-Afrika. Bij blanken word dit vooral bij een bbq gegeten en voor zwarte mensen is dit een plaatsvervanger van aardappelen. Ze eten traditioneel geen aardappelen.

Bereidingswijze

1. Fruit ui en mosterd tot zacht.
2. Voeg overige ingrediënten erbij en smoor zachtjes voor 30 min.
3. Laat afkoelen en maak een pasta ervan in een keukenmachine.
4. Maak voor gebruik warm en verdeel over pap.

Serveertips

Deze saus zal ook heel goed met geroosterd vlees of vis met aardappelpuree en groenten gegeten kunnen worden.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Zondag 5 april van 12:00-16:00 uur in Amersfoort.

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies