• Eigen recept

Appeltaart

  • Antiliaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 15 personen

Voor de deeg:
200 gr boter
200 gr suiker
1 ei
400 gr bloem
1 el citroenrasp vers
klein mespunt vers vanillemerg
klein mespunt vers gemalen nootmuskaat

Voor de appel vulling;
4 grote jonagold appels
100 gr suiker
3 el boter
1 el kaneel
1/4 stengel vanille
1 tl citroensap
1/2 bak amandel en fruit. ( amandels, Gedroogde kersen en druiven)

Appeltaart

Bereidingswijze

Drie appels schillen , klokhuis verwijderen in verschillende grote blokjes snijden. de 4de appel niet schillen, klokhuis verwijderen in blokjes snijden.
in een kookpan de boter (het liefst gezouten) laten smelten en de ongeschilde appels latten braden voor een minuut. constant roeren, ze mogen niet bruin worden. voeg de suiker en citroensap toe, goed mengen en laat t koken, tot de suiker helemaal gesmolten is. voeg de 2de appel als de eerste appel wat zacht is geworden. herhaal dit nog eens. de eerste appel moet nu bijna een puree zijn. haal de pan van t vuur weg. doe de laatste appel erbij en de vanila stengel en de kaneel. laat de vulling afkoelen, terwijl je de deeg maakt. haal de vanille stengeltje uit voordat je de vulling gaat gebruiken. voeg dan de amandel en fruit bij.
Goed mengen, als vulling gebruiken.

Deeg is makkelijk.
meng de boter (het liefst wat warm en smeuïg margarine) en de suiker goed door elkaar. voeg ei aan de mengsel, goed mengen. citroenrasp, vanila en nootmuskaat. en als laatste de bloem beetje bij beetje. steeds mengen, totdat het een zacht deeg word. als t bloem op is, maar de deeg is nog licht plakkerig, zet het voor een kwartiertje in de koelkast.

neem een ronde bakvorm van 26cm o (met antiaanbaklaag is handig), vet t in bestrooi het met bloem en kneed de deeg in de vorm. maak er een wandje van ongeveer 2.5 - 3 cm hoog en 1 cm dik. vul het met de appel vulling, en bedekt t met reepjes deeg.

bak het midden in de oven, op 200 graden (hete lucht oven) voor ongeveer 20-30 minuten. kijk regelmatig of t mooi goudbruin is van boven. dan is t klaar.

Serveertips

Lekker met Chocolademelk, slagroom

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dealicious

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies