Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rabarbercrumble

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

600g rabarber
1 vanillestokje
200g suiker
250g bloem
150g zachte boter
100g witte chocolade
150ml room.


HULPMIDDELEN

Oven, elektrisch: 200c/hetelucht: 175c/ gas: stand 3.


Een heerlijke crumble- en zo eenvoudig te maken- de rabarber kan zo in de Ovenschaal, zonder eerst te koken!

Voorbereiding

Was de rabarber en snijd hem grof. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Meng de rabarber met 100g suiker, het vanillestokje en het merg.

Verwarm de oven voor

Bereidingswijze

Meng de bloem met de boter en 100g suiker. Voeg eventueel 1 el water toe. Kneed er kruimels van.

Schep de rabarber in een ovenvaste schaal. Strooi er het kruimeldeeg overheen. Zet ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertips

Smelt de witte chocolade au bain-marie in de room.
Serveer met de crumble.

Bron

Foodies mei 2010.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmalikescooking
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top