Pasta met (groene) asperges en garnalen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram asperges (groen of wit)
500 gram pasta (linguibe of tagliatelle is het mooiste)
1 ui
2 tenen knoflook
150 gram gekookte gepelde garnalen uit de diepvries (flinke maat is het beste)
1 el. olijfolie
100 ml slagroom/kookroom of Blue Band Finesse voor koken
Zwarte peper uit de molen
Gemalen chili uit de molen
Snufje zout/ aromat


Heerlijke simpele pasta met asperges, die je zowel met groene als met witte asperges maken kan!

Voorbereiding

Als je dit recept maakt met witte asperges, schil deze dan vooraf. Voor beide soorten geldt: snij de uiteinden er af en snij de asperges in stukken van 1 cm. (topje mag wat langer). Was de garnalen en als ze erg groot zijn; snij ze in grove stukken. Kook water met een snuf zoutvoor de pasta. Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan, fruit de knoflook en de ui in de olie. Bak de garnalen mee. Voeg wanneer de garnalen half gaar zijn de asperges toe. Bak kort mee. Schep een opscheplepel kook water van de pasta in de pan en laat met de deksel op de pan 10 minuten pruttelen. Voeg de room toe, draai het vuur iets hoger en laat de room een beetje inkoken. Naar smaak zout, peper en gemalen chili toevoegen. Giet de pasta af en laat deze kort uitlekken in een vergiet. Vermeng de pasta en saus met elkaar en... opscheppen maar!

Serveertips

Direct serveren zonder kaas!

Bron

Basic Italian in combinatie met eigen ideeen

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies