• Eigen recept

Brabants Worstenbrood

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix (500 gram)
500 gram gehakt (h.o.h)
bloem
1 ei
paneermeel
peper, zout, beetje nootmuskaat, maggi-aroma

Brabants worstenbrood

Heerlijke specialiteit uit ons Brabant.


Een typisch Brabants worstenbroodje. Persoonlijk vind ik dit lekkerder dan een saucijzenbroodje. Mijn recepten kan je ook vinden op http://hetetenisklaar.wordpress.com

Voorbereiding

Broodmix bereiden volgens de gebruiksaanwijzing (evt. iets meer boter en warm water). Afdekken met folie en theedoek, wegzetten op warme plaats om te laten rijzen (2x30 minuten, tussendoor even kneden). Aan het eind nog even flink kneden en mengen.

Bereidingswijze

Gehakt kruiden met peper, zout, nootmuskaat en maggi en wat paneermeel erdoor doen. Verdelen in 20 gelijke delen en worstjes ervan rollen van ongeveer 10 cm.

Met deegroller 20 platte plakjes rollen van het deeg en gehaktworstje inpakken. Eerst de uiteinden er overheen klappen en langs het worstje goed aandrukken. Vervolgens één zijkant er overheen klappen en weer strak aandrukken. Tot slot de tweede zijkant dichtklappen (ongeveer 1 cm overlap) en heel goed aandrukken. Dan de broodjes meteen op een (voorverwarmde) bakplaat leggen met de naad naar beneden. Nog even laten rijzen (geen tocht!)
Insmeren met geklutst ei en in een voorverwarmde oven (200 graden)in ongeveer 25 minuten afbakken tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveertips

Direct opeten of bewaren en later opwarmen (5 minuten op 200 graden)

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisinier63

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies