• Eigen recept

Brabants Worstenbrood

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix (500 gram)
500 gram gehakt (h.o.h)
bloem
1 ei
paneermeel
peper, zout, beetje nootmuskaat, maggi-aroma

Brabants worstenbrood

Heerlijke specialiteit uit ons Brabant.


Een typisch Brabants worstenbroodje. Persoonlijk vind ik dit lekkerder dan een saucijzenbroodje. Mijn recepten kan je ook vinden op http://hetetenisklaar.wordpress.com

Voorbereiding

Broodmix bereiden volgens de gebruiksaanwijzing (evt. iets meer boter en warm water). Afdekken met folie en theedoek, wegzetten op warme plaats om te laten rijzen (2x30 minuten, tussendoor even kneden). Aan het eind nog even flink kneden en mengen.

Bereidingswijze

Gehakt kruiden met peper, zout, nootmuskaat en maggi en wat paneermeel erdoor doen. Verdelen in 20 gelijke delen en worstjes ervan rollen van ongeveer 10 cm.

Met deegroller 20 platte plakjes rollen van het deeg en gehaktworstje inpakken. Eerst de uiteinden er overheen klappen en langs het worstje goed aandrukken. Vervolgens één zijkant er overheen klappen en weer strak aandrukken. Tot slot de tweede zijkant dichtklappen (ongeveer 1 cm overlap) en heel goed aandrukken. Dan de broodjes meteen op een (voorverwarmde) bakplaat leggen met de naad naar beneden. Nog even laten rijzen (geen tocht!)
Insmeren met geklutst ei en in een voorverwarmde oven (200 graden)in ongeveer 25 minuten afbakken tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveertips

Direct opeten of bewaren en later opwarmen (5 minuten op 200 graden)

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisinier63
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies