Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Risotto met tonijn en portabella

Door: pimhaaksman

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 Ui
2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram)
1 rode Paprika
150 gram doperwten
350 gram Risottorijst
1 glas witte wijn
1 liter kippenbouillon
2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels olijfolie
1 zak rucola
50 gram Pecorino kaas, geraspt


Kkkkk

Echte risotto, heerlijk smeuiig..

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de ui in stukjes en fruit deze in de pan totdat de ui glazig is.
Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snij in blokjes,.
Snij de portabella in plakken.
Voeg de portabella, doperwten en paprika bij de ui.
Voeg de risottorijst bij de groenten in de pan en roer even door.
Voeg de witte wijn bij de risotto rijst en roer goed door totdat de wijn geheel is opgenomen door de rijst. Voeg mondjesmaat elke keer een flinke scheut bouillon toe aan het mengsel als de rijst al het vocht heeft opgezogen. Proef regelmatig tussendoor of de risotto al gaar is.
Als de risotto gaar is de tonijn bijvoegen, roer even goed door.
Schep ondertussen een eetlepel balsamico en twee eetlepels olijfolie door de rucola, maak op smaak met zout en peper.
Schep de risotto op een grote schaal en garneer de risotto met de rucola.
Rasp de Pecorino kaas over het geheel heen.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top