Frambozentaartje met balsamico siroop

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

295 gram gepureerde frambozen (diepvries)
7 stuks gelatineblaadjes
kwart van een citroen
85 gram suiker
25 ml water
1 eiwit
95 ml slagroom
1 pakje(s) lange vingers of cake
75 ml bietensap
50 ml balsamico azijn

HULPMIDDELEN

4 kleine puddingvormpjes

Frambozentaartje

Bereidingswijze

taartje: Week 3 gelatineblaadjes in koud water, knijp uit en vermeng met 95 gram opgewarmde frambozenpuree en het citroensap. Laat water en 40 gram suiker inkoken en sla de eiwitten op met de mixer, voeg hierbij het suikerwater en klop het geheel koud. Sla de slagroom stijf. Spatel alles door elkaar en vul de vormpjes af met lange vingers/cake en de mousse. Op laten stijven in de koelkast.

Gelei: Verwarm 200 gram frambozenpuree en los daar 4 geweekte gelatineblaadjes in op en 30 gram suiker. Garneer hier de taartjes mee af als de gelei bijna koud is door de taartjes uit de vorm te halen en op een rekje te zetten met een opvangschaal eronder. Nu de gelei erover gieten zodat er een mooie geleilaagje ontstaat, eventueel herhalen.

Saus: Laat het bietensap, azijn en 15 gram suiker inkoken tot een stroperige massa. Laat de saus afkoelen.

Serveertips

Garneer alles op een bord met slagroom en takje munt.

Bron

Wie is de chef

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies