Lamsragout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 ui
1 teentje knoflook
2 worteltjes
200 gram lamsvlees
2 plakjes rauwe ham
15 gram (1 eetlepel vloeibare) margarine
peper, zout
1 gedroogd pepertje
1 dl witte wijn
½ dl gezeefde tomaten (pak)
peper en zout

Lamsragout

Hoewel het recept een ragout heet, moet je niet denken aan een ragout zoals je dat uit een blikje kent. Dit is een grove ragout die het heel goed doet bij pasta of rijst.

Voorbereiding

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein. Snijd de worteltjes in plakjes. Snijd het vlees in blokjes en snijd de ham in reepjes.

Bereidingswijze

Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin. Strooi er peper en zout over. Bak de ui, de knoflook, de wortel en de ham kort mee en verkruimel het pepertje er over. Schenk de wijn en de gezeefde tomaten er bij. Stoof het vlees 60 minuten.

Bron

Voedingscentrum

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies