Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zalm
  4. Pasta met zalm 2 personen

Pasta met zalm 2 personen

Door: karinvanhameren

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2010

Ingrediënten


1 pak verse pasta (tagliatella)
* 2 stukken verse zalmfilet
1 bakje pesto groene of maak hem zelf is nog lekkerder
250 gr kastanjechampignons in vieren gesneden
4 á 5 uitgeperste teentjes knoflook
zwarte (ongezouten) olijven zonder pit in plakjes
4 á 5 gedroogde tomaatjes (eerst even wellen in kokend water ongeveer een kwartiertje)
*of zalmsnippers
oregano, basilicum, thijm, dille,



Ontdek meer:

Voorbereiding

Knijp de gewelde zongedroogde tomaatjes goed uit en snij in dunne reepjes en meng dit in een kommetje met wat olijfolie, meng er wat gedroogde kruiden door zoals oregano, basilicum, thijm, dille, goed roeren en laat even staan, kun je ook een dag van tevoren klaarmaken.
Kook de pasta.

Bereidingswijze

Kook de verse pasta met een beetje olijfolie, afgieten en met koud water naspoelen, laat goed uitlekken
Smeer de zalmfilet aan 1 kant in met wat verse pesto en gril dit in de grillpan of in de oven (in de oven op 180 graden +/- 20 á 25 minuutjes) (in de oven is lekkerder en spat niet (geen olie of boter toevoegen).

Roerbak ondertussen de in vieren gesneden champignons met de uitgeperste knoflook.
Doe de pesto naar smaak erbij (flinke eetlepel of twee), de zongedroogde tomaatjes, eventueel wat zwarte olijven zonder pit en dan de pasta, meng alles goed door elkaar.

* (je kunt in plaats van verse zalm ook zalmsnippers nemen en dit op het laatst door de pasta mengen en héél eventjes doorwarmen)

Serveer dit alles met een lichte salade

Bron

www.visopzijnbest.nl



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinvanhameren
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top