Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom

Door: cuisineclub

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


? ltr. Kabouterbier, ? vanillestokje, 75 cc water, 175 gr. suiker, 25 gram glucose, 20 gr. suiker, 2 eiwitten.


Verder heb je nodig


Goede suikerthermometer, Een sorbetiere,


Sorbet van kabouterbier

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Water, suiker, glucose en vanillestokje samen aan de kook brengen en inkoken tot 110?C. Laat afkoelen en draai in sorbetiee tot ijs. De eiwitten met suiker stevig opslaan en door het ijs spatelen.

Serveertip

Serveer uit in gekoelde champagnecoupes en giet er eventueel wat champagne of kabouterbier bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisineclub
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top