Pastechi de dushi tera

  • Antiliaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Deeg:
4 cups zelfrijzend bakmeel (600 gram),
1-2 eetlepels lichte basterdsuiker,
2 eetlepels zonnebloem-olie
2 eetlepels margarine/boter,
1 ei + 1 dooier,1 theelepel zout en 1-2 cups water.

Vulling:
500 gram HO gehakt,
1 rode peper,
1 ui (klein gesneden),
2 takken selderij (gesneden),
20 gram diepvries doperwten,
1 eetl. piccalilly of mosterd,
50 gram gewelde rozijnen (grof gesneden)
Scheutje Ketjap, zwarte peper en nootmuskaat naar smaak.


HULPMIDDELEN

Friteuse, deegroller en een empanada vormpje.

Pastechi de Dushi Tera

Een heerlijke Arubaanse snack die samen met een mango-salsa ook een tropisch voorgerecht is.

Voorbereiding

Deeg:
Alle ingrediënten, behalve het water, in een kom en goed mengen. Beetje bij beetje het water toevoegen tot je een mooi deeg hebt.
Goed kneden en een uurtje in folie wegleggen.

Vulling:
Verhit weinig olie in een braadpan, voeg alles behalve het vlees en de erwten toe en bak alles langzaam tot een pasta.
Voeg het vlees en de erwten toe en braad rustig tot mooi rul en gaar. Voeg peper en nootmuskaat toe naar smaak.
Zet het mengsel koel weg zodat het mooi droog wordt.

Verwarm de friteuse op tot ca. 180 graden Celsius.

Bereidingswijze

Rol het deeg zo dun mogelijk uit, met voldoende meel (het plakt!)
Maak rondjes van 12 cm doorsnede of passend op je empanada vorm.
Maak de deeg-randen nat met water en leg voldoende vulling midden in het deeg. Sluit de pastechi en druk goed aan of ribbel met een vork.
Je hebt genoeg voor ca. 12 stuks.

Frituur de pastechi voor ca. 4-5 min. tot mooi bruin, draai ze halverwege (let op wel voordat ze opbollen en ploffen)
Laat ze goed uitdruipen en houd ze warm tot serveren.

Ook lekker gevuld met kaas of een een pittig kip mengsel.

Serveertips

Heerlijk met een mango-salsa op een mooi bordje en een Mojito, Pisco Sour of Caipirinha. Laat de zomer maar komen.

Bron

Internet en eigen modificaties.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oseijler


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies