Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Pastechi de dushi tera

Pastechi de dushi tera

Door: oseijler

  • Antiliaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2010

Ingrediënten 6 personen


Deeg:
4 cups zelfrijzend bakmeel (600 gram),
1-2 eetlepels lichte basterdsuiker,
2 eetlepels zonnebloem-olie
2 eetlepels margarine/boter,
1 ei + 1 dooier,1 theelepel zout en 1-2 cups water.

Vulling:
500 gram HO gehakt,
1 rode peper,
1 ui (klein gesneden),
2 takken selderij (gesneden),
20 gram diepvries doperwten,
1 eetl. piccalilly of mosterd,
50 gram gewelde rozijnen (grof gesneden)
Scheutje Ketjap, zwarte peper en nootmuskaat naar smaak.


Verder heb je nodig


Friteuse, deegroller en een empanada vormpje.

Pastechi de Dushi Tera

Een heerlijke Arubaanse snack die samen met een mango-salsa ook een tropisch voorgerecht is.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Deeg:
Alle ingrediƫnten, behalve het water, in een kom en goed mengen. Beetje bij beetje het water toevoegen tot je een mooi deeg hebt.
Goed kneden en een uurtje in folie wegleggen.

Vulling:
Verhit weinig olie in een Braadpan, voeg alles behalve het vlees en de erwten toe en bak alles langzaam tot een pasta.
Voeg het vlees en de erwten toe en braad rustig tot mooi rul en gaar. Voeg peper en nootmuskaat toe naar smaak.
Zet het mengsel koel weg zodat het mooi droog wordt.

Verwarm de friteuse op tot ca. 180 graden Celsius.

Bereidingswijze

Rol het deeg zo dun mogelijk uit, met voldoende meel (het plakt!)
Maak rondjes van 12 cm doorsnede of passend op je empanada vorm.
Maak de deeg-randen nat met water en leg voldoende vulling midden in het deeg. Sluit de pastechi en druk goed aan of ribbel met een vork.
Je hebt genoeg voor ca. 12 stuks.

Frituur de pastechi voor ca. 4-5 min. tot mooi bruin, draai ze halverwege (let op wel voordat ze opbollen en ploffen)
Laat ze goed uitdruipen en houd ze warm tot serveren.

Ook lekker gevuld met kaas of een een pittig kip mengsel.

Serveertip

Heerlijk met een mango-salsa op een mooi bordje en een Mojito, Pisco Sour of Caipirinha. Laat de zomer maar komen.

Bron

Internet en eigen modificaties.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oseijler
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top