Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

aspergesoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1kg asperges
1 ui
50 gram ongezouten boter
1 liter kippenbouillon
80ml room
blaadjes van 2 takjes tijm
citroensap
peper en zout


HULPMIDDELEN

Blender of staafmixer

asperges

de asperges het witte goud van de lente.


Een lekkere lichte soep. ideaal voor het paasdiner.

Voorbereiding

Snij de ui. Haal van 12 asperges de punten eraf en snij de punten doormidden.

Bereidingswijze

Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Verhit de boter in een pan en fruit de ui op een laag vuur aan totdat ze zacht zijn. Voeg de gesneden asperges (niet de doormidden gesneden punten) toe en kook ze voor 5 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en de tijm toe en laat alles voor ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen op een laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper. Kook de doormidden gesneden aspergepunten in een pan met water en zout in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar en giet ze af, terwijl de aspergesoep aan het koken is.
Pureer de aspergesoep met een staafmixer of een Blender. Voeg de room er bij en eventueel de Vermouth. Breng op smaak met zout en peper en de citroensap.

Serveertips

Serveer de aspergesoep met de doormidden gesneden asperge punten

Bron

Www.soepmaken.nl/aspergesoep



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van machutch
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top