Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Garnalenspiesjes met knoflookmayo

  • Fusion Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- ongeveer 5 gambas p.p. (bij voorkeur vers, maar uit de vriezer kan ook - de niet-voorgekookte variant!). Bij amuse neem je 1 of 2 gambas p.p.
- voor de marinade:
- 1 teen knoflook(geperst)
- halve rode peper (zonder zaadlijsten - gesnipperd)
- flinke scheut Thaise oestersaus (3-4 eetlepels) - flinke scheut Thaise vissaus (2 eetlepels)
- sap van halve citroen.
Voor de knoflookmayonaise:
- 1 teen knoflook (geperst)
- goede lekkere mayo (ongeveer 4-6 eetlepels)
- 2-3 eetlepels goede olijfolie
- versgemalen peper


HULPMIDDELEN

Houten spiesjes (eerst in water geweekt)


Lekker simpel, maar heerlijke garnalen! Ook super als amuse (neem dan 1 of 2 garnalen p.p.)

Voorbereiding

To do:
Indien bevroren gambas: laat ze eerst volledig ontdooien (zie gebruiksaanwijzing, meestal flink wat uren in de koelkast) en uitlekken.
Pel de gambas en verwijder het darmkanaal. Snij de gamba over de rug een beetje in, zodat de marinade beter in het vlees kan trekken. Meng alle ingrediënten voor de marinade en wentel de gambas erin. Laat bij voorkeur minimaal een nacht marineren.

Bereidingswijze

Verhit een fijne dikke Koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Laat warm worden. Voeg de gambas - zonder de marinade - toe en bak ze rondom flink aan (niet zwart uiteraard). Ongeveer 5-10 minuten rondom bakken en vervolgens met de marinade afblussen. Laat nog 2 minuten staan en prik ze op één of twee spiezen (in geval van houten spies: eerst laten weken in water om te voorkomen dat ze in de fik vliegen als je ze in de oven legt of bv op de BBQ). Garneer met een toet knoflookmayo en eventueel wat (veld)sla met beetje olie gemengd.
Je kunt de spiezen van tevoren bereiden en op moment van serveren in de oven lekker opwarmen, of op de bbq leggen!
Knoflookmayo:
De makkelijke/snelle aïoli-variant): meng 1 geperste teen knoflook met wat goede mayonaise en voeg 2-3 eetlepels goede olijfolie toe en wat versgemalen peper. Laat minimaal een uur op smaak komen. Wil je een sterkere variant, voeg dan 2 tenen knoflook toe, maar let op: de smaak komt pas na een uur of wat helemaal naar boven, dus wees niet te voorbarig met de knoflook.
Ook lekker: een beetje citroensap erdoorheen!



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cecilekooktvoorjou
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top