Fantastische aardappelschotel met gehakt

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 500 gram Half om Half gehakt van de (Biologische) slager
- 1 Kilo aardappelen
- 2 flinke uien
- 50 gram ROOMboter
- 20 gram milde paprikapoeder
- 250 gram tomaten of 1 blik gepelde tomaten met vocht
- 1 Bouillonblokje (rund) in 1 deciliter warm water
- 100 gram champignons
- 1 theelepel Majoraan
- 1 Bekertje Zure Room
- 2 Eetlepels Roomboter
- Zout
- Zwarte Peper uit de molen

HULPMIDDELEN

- braadpan met dikke bodem
- Pan
- Steelpannetje
- Houten lepel
- (Scherp) Keukenmes
- Ovenschaal (niet te groot)


Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt!

Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!!

Moet je MINSTENS 1x proberen!!!

Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars:

Hussal Rakott Burgonya


Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!!

Voorbereiding

Stap 1

Leg het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, niet per sé nodig maar wel beter.

Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen (dan blijven ze steviger dan wanneer je ze warm pelt), pel ze en snijd ze in dikke plakken.

Snijd de uien in ringen (niet te dik), zet weg.

Snijd de champignons in plakjes.

Neem de pan en kook water, als het water aan de kook is de tomaten even onderdompelen en ontvellen. Hierna halveren en van het zaad ontdoen.

Zet de rest van de ingrediënten klaar.

Bereidingswijze

Stap 2

Nu de braadpan op het, MIDDEL hoge vuur (veel lieden zetten alles op een hoog vuur, nergens voor nodig, we gaan tenslotte niet roerbakken of wokken ;-))

50 gram Boter in de pan smelten, de uit goudgeel fruiten en nu het gehakt erbij met de paprikapoeder. Roer het vlees rul en totdat het zijn roze kleur heeft verloren.

Daarna de tomaten erbij, de bouillon, zout, peper, majoraan en de champignons tot slot toevoegen en doorroeren.

Laat nu het gehakt, zonder deksel!, in de pan zachtjes koken tot het moment dat je de tomaten makkelijk kan stukroeren en er een licht gebonden saus ontstaat (± 20 tot 25 minuten).

Nu proeven! Eventueel nog zout, peper, paprikapoeder en/of Majoraan naar smaak toevoegen. Daarna voeg je de Zure Room toe en roer je alles nog even rustig door dat alle smaken zich vermengen.

Stap 3

Verwarm je oven voor op 260 ⁰C of gebruik de bovengrill.

Neem nu de vuurvaste ovenschaal en vet deze in met boter. Daarna leg je op de bodem een laag aardappelschijfjes. Hierna een laag van de heerlijke gehaktsaus en weer een laag aardappelschijfjes. Nog een laag gehaktsaus (als het goed is de gehakt saus nu op) en tot slot een bovenste laag aardappelschijfjes.

Als het gehakt nog niet op is, en de aardappels ook niet dan ga je door met laagjes maken, zorg wel dat de bovenste en onderste laag altijd uit aardappelschijfjes bestaat!

Neem het steelpannetje en verwarm de twee eetlepels boter.

Giet de boter op de bovenste laag aardappelschijfjes en zet de ovenschaal in de hete oven of onder de bovengrill.

Bruineer de toplaag, laat niet verbranden! ;-)

KLAAR & GENIETEN MAAR!!!

Serveertips

- Frisse (komkommer) salade

Bron

Familie

Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KisMagyar
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies