Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chocolate fudge

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk van friese vlag (te vinden bij de kokosmelk) 2 eetlepels boter, 350 gram pure chocolade, vulling naar keuze. Nootjes, gedroogd fruit of iets dergelijks.


HULPMIDDELEN

Steelpannetje, bakblik of siliconenvorm, hakblok en een diepvries


Nigella Lawsons supermakkelijke fudge die iedereen kan maken, en waar iedereen verliefd op wordt. Het is zo gemaakt, maar je moet alleen wel een paar uurtjes wachten op het resultaat!

Voorbereiding

Volgens Nigellas recept voeg je pistache noten toe. Dit heb ik eerder gedaan met het euroshopper merk van de Albert Heijn. Dit was een goede hoeveelheid. (Maar je moet wel eerst alle pistachenootjes pellen!)
Experimenten met hazelnoten en pindas zijn ook allemaal goed verlopen. Dus ik zou zeggen: experimenteer er op los!
Maak de nootjes een beetje stuk met een stamper en vijzel of in de keuken machine. zorg ervoor dat je geen gruis krijgt! Er moeten wel echt stukjes zijn, dat ziet er namelijk heel mooi uit.

Bereidingswijze

Het is gelukkig niet nodig om au bain marie te werken. Maak het blikje gecondenseerde melk open en leeg het in het steelpannetje. Hak de chocolade in stukjes. Doe deze bij de melk en voeg de 2 lepels boter toe. (Ik gebruik zelf roomboter) verwarm dit langzaam al roerend op het fornuis. voordat je het weet is de chocolade en boter gesmolten. Dan kun je nu kiezen: de fudge is klaar, of je voegt nog iets toe.
Roer de stukjes door het chocolade mengsel heen, maar bewaar een beetje gruis.
Nu ga je het mengsel overgieten. Ik neem altijd een siliconenvorm. zorg ervoor dat de laag niet te dun is. (De vorm dus niet te groot!)
Dan kan je er een beetje notengruis overheen strooien. Laat het een tijdje afkoelen. Nu zet je het geheel in de koelkast of in de vriezer. (Ik heb geen geduld voor de koelkast)
Na een paar uur, of een nachtje stort je de plak fudge uit de vorm en snij je er met een groot keukenmes vierkantjes van. Werk snel, want fudge wordt op kamertemperatuur plakkerig! Bewaar de fudge in een plastic bakje in de koelkast.

Serveertips

Dit is een geweldig cadeautje. Koop een glazen schaaltje of een leuk blik bij de Xenos* of 2e hands winkel. Als je echt indruk wilt maken, energie over hebt, of heel plakkerige fudge hebt kan je de stukjes inpakken in stukjes keukenpapier, met een mooi touwtje er omheen gestrikt.
* Bij de Xenos kan je overigens ook vaak goede kwaliteit pure chocolade op de kop tikken voor een zachte prijs.

Bron

Nigella Lawson



Leuk recept? Deel het
Reacties (12)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van queenoftarts
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top