Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spinazie-feta taart

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

6 plakje(s) hartigetaartdeeg of bladerdeeg
1 pakje(s) bladspinazie
1 stuk(s) ui
2 teentje(s) knoflook
4 stuk(s) eieren
2 eetlepel(s) creme fraiche
50 gram geraspte oude kaas
2 eetlepel(s) pijnboompitten
150 gram cherrytomaatjes
150 gram feta kaas



Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de hartigetaartdeeg/bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Rooster de pijnboompitten even in de pan.

Snij de ui in kleine stukje en fruit deze samen met de knoflook in een pan. Voeg hierbij de spinazie en laat het even pruttelen.

Kluts de eieren met de creme fraiche en peper en zout naar smaak in een kom. Voeg eventueel een eetlepel pesto toe.

Roer dit mengsel door de spinazie en voeg de geroosterde pijnboompitten en de gebrokkelde feta kaas toe. Goed roeren en op het vuur laten staan tot het gestold is.

Bereidingswijze

Een springvorm invetten en bekleden met de hartigetaartdeeg/bladerdeeg. De inhoud van de pan in de springvorm gieten. Eventueel cherrytomaatjes (half doorgesneden) er bovenop leggen en zachtjes indrukken. Als laatste de geraspte kaas erover strooien en de randjes van het deeg omvouwen.

Ongeveer 3 kwartier in de oven. Je kunt de taart zowel warm als koud serveren

Bron

Etenvandaag pien



Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top