Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

chocolade taart

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 14 personen

160 g Philadelphia Natuur of Philadelphia Natuur light
200 g Oreos chocoladevulling)
50 g roomboter
200 g Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0% vet)
75 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
300 g Côte d` Or melk- of pure chocolade (naar wens)
2 zakjes klopfix (à 8 gr)
3 dl slagroom
150 g Oreos witte vulling, topping



Tip: Na 1 nacht is de taart nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel

Bereidingswijze

Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een Keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom. Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de Philadelphia Natuur, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Versier de taart vlak voor het serveren: breek 150 gram Oreos in grove stukken. Verdeel over de taart.

Bron

Philadelphia



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top