Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

De ultieme schnitzel

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Ingrediënten
- 4 Kalf schnitzels
Of
- 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken)
Of
- 4 Varkensschnitzels
TIP
Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard!
- Zwarte peper uit de pepermolen
- Zout
- Bloem
- 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer)
- Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood)
- 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie
- 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé
- Eventueel 1 citroen


HULPMIDDELEN

- strakhoudfolie
- Diepe (koeken)pan
- Deegroller /Vleeshamer


WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!!

Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard!

Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken.

Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt.

Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack.

Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips!

Eet & Geniet

Voorbereiding

Voorbereiding

Stap 1

Schenk een glas wijn in en neem een slokje.

Leg het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Pak een houten (snij)plank leg/plak hierover `strakhoudfolie` leg de kip/varkens of het kalfsvleeslap hierop, pak nog een ruime strook folie en leg deze bovenop het vlees, en nu los met de vleeshamer/deegroller of steelpan. Sla het vlees goed plat (net niet doorzichtig).

Leg de Schnitzels op een bord en laat ze rusten (minuut of 15).

Neem even rust en een sip van je wijn.

Neem elke Schnitzel en bestrooi ze aan beide kanten met zout en versgemalen zwarte peper, mag ruim; door de bloem en het ei neemt de smaak af, gewoon proberen.

Handen afwassen en nog even je glas wijn checken.

Stap 2

Pak 3 grote diepe borden of ondiepe schalen, zet ze op een rij, en nog twee schalen:

- Bord 1:
Doe hierin de bloem

- Bord 2:
Kluts een a 2 eieren en voeg twee a drie eetlepels water toe, geen melk! (dit is het geheim voor een mooie korst)

- Bord 3:
Doe hierin het Paneermeel (Doe de helft van het pakje in het bord/de schaal de rest houd je apart)

Pak het eerste stuk vlees en leg het in het bord met bloem, aandrukken, omdraaien, aandrukken, de overtollige bloem afschudden en het gebloemde stuk vlees op een van de overige schalen leggen, dit doe je met alle stukken vlees.

Pak de schaal met de gebloemde stukken vlees, nu komt het plakkerige werk

Dus eerst een slokje wijn

Pak een gebloemde Schnitzel en doop deze in het eimengsel, aan beide kanten goed bedekken. Daarna door het paneermeel, leg de Schnitzel in het paneermeel, neem het pakje/schaaltje paneermeel en bestrooi de bovenkant eveneens met paneermeel, dan aandrukken zodat alle kanten en plekjes goed zijn bedekt, uitschudden en daarna leg je de gepaneerde Schnitzel op de overgebleven schaal.

Herhaal dit met alle stukken vlees. Leg de schaal met het gepaneerde vlees weg om te laten rusten, minimaal een kwartier!

Neem nog een glaasje wijn.

Bereidingswijze

Neem de diepe steelpan of andere pan (bij voorkeur met een dikke bodem) en giet hierin 1 liter olie en zet op een gemiddelde vlam, verhit de olie. Als het goed is heb je een olielaag van 2 a 3 centimeter.

TIP

Om te kijken of de olie heet genoeg is om te bakken prik je met de achterkant van een houten lepel in de olie: als direct belletjes ontstaan om de steel van de lepel dan is de olie op goede temperatuur.

Zodra de olie op temperatuur is laat je, maximaal, 2 schnitzels in de olie glijden, zodra de korst gaat bollen draai je de schnitzel 1x om, vaak is 2 a 3 minuten voldoende voor het hele ritueel.

Laat de Schnitzel niet te donker worden, hij kleurt nog bij uit de pan.

Leg de Schnitzels die klaar zijn op een schaal met keukenrol om het overtollige vet te laten uitlekken.

Neem voorverwarmde borden en verdeel de Schnitzels, als je er van houdt kan je enkele plakjes citroen bijvoegen.

Klaar!

Eet & Geniet

Serveertips

Neem nog een slok wijn en dien op met:
- Hongaarse gebakken rijst
- Peterselie aardappels
- Komkommersla

Recepten voor de bijgerechten heb ik toegevoegd!

Eet & Geniet!

Bron

Familie recept



Leuk recept? Deel het
Reacties (28)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KisMagyar
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top