Pancetta lepelhapjes met gekaramelliseerde sjalotjes

  • Italiaans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

* 3 sjalotjes in dunne plakjes,
* 20 g boter,
* 1 eetl suiker,
* 3 eetl crema di balsamico,
* 75 g cranberrypaté in 8 gelijke blokjes,
* 8 plakjes dun gesneden pancetta.


HULPMIDDELEN

Steelpan - koekenpan met anti-aanbaklaag - 8 amuselepels.


Heerlijk hapje van gevulde,krokante pancetta op een bedje van sjalot.Ook lekker als borrelhapje of klein voorgerecht.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht zijn.
Voeg de suiker en de crema di balsamico toe en laat het geheel op een heel laag vuur ca. 2-3 minuten karamelliseren.
Verhit de koekenpan.
Wikkel elk blokje paté in een plakje pancetta en bak de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
Verdeel de sjalotjes over de amuselepels en leg er de pancettapakketjes op.

Serveertips

Lekker glaasje wijn.

Bron

Marbo.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies