Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pancetta lepelhapjes met gekaramelliseerde sjalotjes

Pancetta lepelhapjes met gekaramelliseerde sjalotjes

Door: iggy1

  • Italiaans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2010

Ingrediënten 8 personen


* 3 sjalotjes in dunne plakjes,
* 20 g boter,
* 1 eetl suiker,
* 3 eetl crema di balsamico,
* 75 g cranberrypaté in 8 gelijke blokjes,
* 8 plakjes dun gesneden pancetta.


Verder heb je nodig


Steelpan - koekenpan met anti-aanbaklaag - 8 amuselepels.


Heerlijk hapje van gevulde,krokante pancetta op een bedje van sjalot.Ook lekker als borrelhapje of klein voorgerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in de steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht zijn.
Voeg de suiker en de crema di balsamico toe en laat het geheel op een heel laag vuur ca. 2-3 minuten karamelliseren.
Verhit de Koekenpan.
Wikkel elk blokje paté in een plakje pancetta en bak de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
Verdeel de sjalotjes over de amuselepels en leg er de pancettapakketjes op.

Serveertip

Lekker glaasje wijn.

Bron

Marbo.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top