• Eigen recept

Gebakken speklappen

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

±1 kilo dikke speklappen (zonder zwoerd)
4 eetlepels zoete soja saus (ketjap manis)
snufje knoflook poeder
snufje salie poeder (optioneel)
peper
zout
1,5 glas warm water

HULPMIDDELEN

1 koekenpan met goede anti-aanbaklaag


Heerlijke, ouderwetse speklappen. Knapperig van buiten, mals van binnen. Erg lekker bij stamppot, bruine bonen schotel of capucijners

Bereidingswijze

1. Snijd de speklappen in stukken van ±15cm

2. Strooi peper, zout, knoflookpoeder en eventueel wat saliepoeder over de speklappen.

3. Verwarm de pan en bak de speklappen (zonder olie!) op hoog vuur.

4. Blijf de speklappen keren tot de speklappen bakken in hun eigen vet. Wanneer de speklappen kleur hebben en krokant zijn, haal ze uit de pan.

5. Giet het vet uit de pan af en bewaar deze eventueel om jus van te maken.

6. Leg de speklappen weer in de pan en bak ze nog even kort aan. Voeg de sojasaus toe en bak de speklappen ±1 minuut in de saus.

7. Voeg na 1 minuut de 1,5 kop warm water aan de pan toe zodat de speklappen onder water komen te staan. Tip: zorg dat het water warm genoeg is om spetteren te voorkomen.

8. Kook het water in tot het vocht stroopachtig wordt en verwijder vervolgens de speklappen.

8a. voeg eventueel het afgegoten vet weer toe aan het kookvocht en meng dit alles tot een overheerlijke jus

Serveertips

De speklappen op een grote schaal opdienen en genieten maar!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manzana013
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies