Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

(Amuse) Gerookte makreel met doperwtenmousse

Door: planco

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


50 gram ( koelverse ) doperwten
1 eetlepel creme fraiche
5 blaadjes munt
50 gram gerookte makreel
peper en zout


Verder heb je nodig


Amuselepel staamixer


Een lekkere binnenkomer

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 minuten gaar. Pureer de doperwten met de creme fraiche en drie blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de vis in reepjes.

Bereidingswijze

Leg 8 eetlepels klaar. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes.


Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis

Bron

Amuserecpten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top