Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heilbot-Hollandse garnalen-Tonijn als amuse

  • Internationaal Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Heilbot:
200 gr.heilbot
2 gesnipperde sjalotjes
olie voor vis
zout en peper uit de molen
1 theel.kikkoman
1/4 rood pepertje zonder pitjes klein gesneden
sap van een citroen
voor de garnering: zeewier

Hollandse garnalen:
1 bakje Hollandse garnalen
olie voor vis
partjes grapefruit,vers of een klein blikje
1 citroen,voor de helft sap,de andere helft in schijfjes, als garnering
3 eetl. mayonaise
peper en zout uit de molen
1 eetl. fijgesneden peterselie en paar blaadjes voor de garnering

Tonijn:
200 gr. tonijn
olie voor vis
1 eetl.geroosterd sesamzaad
1 eetl.frambozenbalsamico-crème
2 eetl. fijngeknipte bieslook
peper en zout uit de molen
garneren met zwart sesamzaad


HULPMIDDELEN

Snijplank,mes,citruspers

Heilbot-Hollandse garnalen-Tonijn

Dit trio is een frisse start als amuse of een voorgerecht!!!

Voorbereiding

Werk de gerechtjes per onderdeel af en zet klaar voor gebruik

Bereidingswijze

Heilbot:
leg de heilbot ca 1uur in het vriesvakje van de koelkast, daarna met een scherp mes in dunne plakjes snijden
ondertussen de sjalotjes,olie,kikkoman doorelkaar mengen en op smaak brengen met peper en zout
dit alles voorzichting mengen met de heilbot en pepertjes
later garneren

Hollandse garnalen:
meng het sap van de citroen met de mayo,peper,zout en de peterselie
houd een beetje saus achter voor later
schep de garnalen en de grapefruit erdoor
garneer later

Tonijn:
snijd de tonijn in kleine blokjes (vind je rauwe tonijn niet lekker, bak het dan even snel om en om,wel altijd op kamertemperatuur!)
meng de olie,bieslook,balsamico-crème,peper,zout,paar druppels citroensap,sesamzaad door de tonijn
garneer later

Serveertips

Op een drievaks bordje of een langwerpig bordje
maak de gerechtjes compleet door ze te garneren zoals eerder beschreven
Eet smakelijk.

Pst; dit recept is een bewerking van;Trio van heilbot-hollandse garnalen-tonijn,per ongeluk door mij verwijderd
kijk recepten Orphan!!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top