Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

dadelcake

Door: moniquek1

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


200gr dadels ontpit en in stukjes,225gr zelfrijzend bakmeel,zout,150gr boter,125gr suiker,3 eieren 2 eetl geraspte sinnasappelschil. 75gr geschaafde amandelen


Verder heb je nodig


Keukenmachine oven
cakevorm


Een lekkere cake is wat anders

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de dadels in een pan en schenk er 2 dl water over en kook de dadels 2 min op zacht vuur. laat dit afkoelen. purreer de dadels in de Keukenmachine. verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

Meng de suiker en zout met de boter tot een smeuig geheel voeg dan de eieren een voor een toe, spatel de sinnasappel schil erdoor het meel ,dadelpuree en amanelen. schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in 50 min gaar en laat hem afkoelen.

Bron

Tip culinair de nieuwe middelandse keuken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniquek1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top